| shromažďování výkalů | | |
| vstřebávání živin do krve (klky) | | |
| vyprazdňování, výdej nestravitelných zbytků | | |
| odčerpávání vody, zahušťování tráveniny, vstřebávání vitamínů, vznik výkalů | | |
| spolknutí potravy, posun potravy do jícnu | | |
| shromažďování žluči - důležitá pro trávení tuků | | |
| tvorba trávicích šťáv - trávení tuků, cukrů, bílkovin | | |
| stahováním svaloviny je posunována potrava dál | | |
| mechanické zpracování potravy (rozmělnění, rozkousání) a chemické zpracování potravy (enzym ptyalin - rozkládání složených cukrů na jednoduché) | | |
| ústí sem vývody slinivky a jater - dokončení trávení a rozštěpení na základní živiny | | |
| největší žláza v těle, životně důležitá, tvorba žluči | | |
| mechanické zpracování potravy (stahováním a pohybem stěn dochází k dalšímu rozmělnění a k promíchání) a chemické zpracování potravy (trávení potravy působením enzymu pepsinu a kyseliny chlorovodíkové) | | |