TRÁVICÍ SOUSTAVA

Zopakuj si pomocí křížovky množství nových pojmů z uvedené kapitoly. Co máš doplnit, se ti objeví po kliknutí na čísla v rozích buněk.
vodorovně: |
| 1. | pohyb částí TS sloužící k posouvání potravy | | 3. | látky štěpené žaludečními šťávami | | 4. | poslední část TS | | 5. | povrch zubu | | 6. | část tenkého střeva | | 8. | enzym v ústech | | 10. | přechod živin z trávicí trubice do krve | | 12. | část trávicí trubice před žaludkem | | 13. | souhrnně zuby | | 14. | látky zvlhčující sousto potravy | | 15. | vrstva chránicí žaludek před vlastními žalud. šťávami |
|
svisle: |
| 1. | onemocnění chrupu | | 2. | průjmovité onemocnění TS | | 7. | důležité látky potřebné pro správné fungování těla | | 9. | producent žluči | | 10. | poškozená sliznice žaludku nebo střeva | | 11. | chem. látka štěpící bílkoviny |
|